Dankwoord

Door dertig dagen lang mee te leven met Nellie, hebben haar lezers zich opengesteld voor haar. Ze hebben mee gevoeld. Ze hebben aan haar gedacht. Ze hebben haar een naam gegeven, een gezicht, een identiteit.

Door dertig dagen lang mee te leven met Nellie, hebben jullie de echte Nellie een beetje tot leven gebracht. Zo ook hebben jullie alle Nellies een stem gegeven. Bij jullie, werd ze gehoord.

Mijn grootste dank gaat daarom uit naar de trouwe lezers die Nellie tot het einde volgden. Zonder jullie, was dit verhaal gewoon een blog.

Bedankt, Ayla Verschueren van Moob, voor het bezorgen van de ontroerende illustraties die Nellie tot leven riepen. Zonder jou was Nellie maar half geweest.

Bedankt, model Terra en haar mensenmaatje Nelleke Van Beylen, om al die trappen op te durven lopen naar de fotostudio om daar de mooiste Mechelaar-foto’s ooit te laten nemen voor dit project. Jullie zijn een voorbeeld voor vele Nellies en hun mensenmaatjes.

Bedankt, Stijn Wils Fotografie, om je dappere schoenen aan te trekken en een hond te fotograferen. You nailed it.

Natuurlijk bedank ik heel graag alle honden die op mijn pad kwamen met hun wijze levenslessen. Telkens wanneer ik me laat foppen door menselijke vooroordelen, kijk ik naar jullie. En telkens opnieuw zijn jullie daar met jullie geduld en openheid, en telkens opnieuw besluit ik om nog meer naar jullie te kijken en nog meer van jullie te leren.

Bedankt aan de persoon die decennia lang met haar twee voeten, twee handen, twee ogen, twee oren en groot hart tussen de asielhonden stond. Van jou leer ik zoveel meer dan van alle boeken, wetenschappelijke artikels, cursussen, lezingen en workshops samen. De meest waardevolle lessen schuilen in het leven zelf, en in de bescheidenheid om soms geen vragen te stellen, maar te aanvaarden. Je weet wel wie je bent.

Bedankt, David Pithie, om samen uren over Nellie te reflecteren. Mede dankzij jou ligt de focus nu op wat wél kan. Op hoop. Op reflectie. Op een betere toekomst. Ik zou niet weten waarheen in deze Vlaamse hondenwereld zonder jou.

Bedankt proeflezers Fleur Preckler, David Pithie en Stefanie Gilissen. Dankzij jullie opmerkingen is Nellie wat Nellie vandaag is.

Ik zou vandaag niet zijn wie ik ben en niet doen wat ik doe, ware het niet voor mijn wederhelft Scout. Waar je ook bent, popje, ik blijf je dankbaar zolang ik leef.

En tenslotte nog bedankt aan Dingo, die me een duwtje geeft om te zeggen dat ik lang genoeg voor mijn scherm zit, en dat het tijd is om te leven en te aanvaarden.

Bedankt, Welsie, om mijn ogen voor Mechelaars te openen.

Tenslotte wens ik jullie nog warme feestdagen toe,

Ineke Vander Aa,

Auteur van Dogsitief

Genoot jij van Nellie’s verhaal?

Steun onze vzw Together Alive, zodat we dit soort unieke sensibilisatie-campagnes kunnen blijven aanbieden.

€1 per lezer maakt voor de spaarpot van de dieren een dankbaar verschil.

Bedankt alvast,

Together Alive Team

BE60 0689 1058 2170

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: