14. Dingen die alleen honden ruiken

Nellie loopt.

Zijn geurspoor vervloog lang geleden, maar Nellie kent de volgorde nog.

Eerst de onvriendelijke walm van benzine. Dan de zware lucht van autogarages, geparfumeerd met mannenzweet. Als de lucht dunner wordt, draagt hij de sporen van gedroogd vlees. Daar voorbij is het huis met de kat, en daarna de kennels waarin twee teven in stilte wachten op niets. Daarachter ruilt Nellie het asfalt om voor grind dat knispert en aarde wordt.

Hier wordt het heel donker, zelfs met de brandende knallen achter haar.

Het keuteldier heeft hier gelopen. De krekels zijn niet thuis of doen alsof.  Dauw pletst tegen Nellie’s poten, en ruikt naar dingen die alleen honden ruiken.

Ergens wordt er gejuicht.

Ontploffingen weergalmen van overal tegelijk en omsluiten haar.

Nellie loopt. Zo hard ze kan.

Lees morgen hier deel 15 van Nellie, de hond die niet wist hoe hond te zijn. Krijg iedere dag een hoofdstukje van dit verhaal in je mailbox, door onderaan de home-pagina je email-adres in te vullen. Tot morgen.

%d bloggers like this: