13. Nellie is een Mechelaar

Wat in Nellie’s hoofd omgaat, weet alleen Nellie.

Of ze aan het veld denkt met de stilte tussen het gras, weet niemand. Als ze ‘s avonds haar neus onder haar staart stopt, weet niemand of ze zich Simon herinnert. Wanneer ze overdag naar bezoekers blaft, denkt er niemand aan om te bedenken wat ze daarmee wil zeggen.

Nellie is niet langer een meisje.

Nellie is nu een Mechelaar. Getraind om te bijten. Te bang om te begrijpen waarin.

Ze is een beest dat hapt in de hand dat aan haar lijn snokt. Een gevaar dat begint te happen naar de handen die haar sliplijn willen omdoen.

De muren van haar kennel zijn al wat Nellie ziet. Ze ruiken nu naar haar.

Lees morgen hier deel 14 van Nellie, de hond die niet wist hoe hond te zijn. Krijg iedere dag een hoofdstukje van dit verhaal in je mailbox, door onderaan de home-pagina je email-adres in te vullen. Tot morgen.

%d bloggers like this: