8. Een meisje met sterke kaken

Nellie is een meisje dat graag haar poten sterkt en rondkijkt. Nog liever zit ze in het verste hoekje van het veld waar het zo stil is dat ze ernaar lijkt te luisteren. Daar zet ze haar springbillen op de grond en leunt ze tegen Simon.

Nellie is ook een meisje met sterke kaken en jonge tanden. Telkens als ze het moeilijk krijgt, zoals wanneer er een fietser voorbij zoeft, wil Nellie bijten. Ze hapt rondom haar, en vindt daar meestal wel een arm om vast te houden.

Niet Simons arm. Hij loopt aan een lange koord weg van haar als ze zo wordt. In het begin merkte Nellie dat nauwelijks en hing ze aan het einde van de koord te happen en te blaffen als een wilde.

Vandaag doet Nellie iets vreemds.

Het was niet Simons bedoeling om Nellie iets te leren. Hij wilde gewoon zichzelf beschermen. Vandaag echter, ziet Nellie een fietser aankomen en spant ze haar billen op. Simon keert zich om en wandelt een veld in.

Nellie volgt. De fietser vlamt voorbij, en Nellie kijkt hem na.

Plots verandert Simons geur. Hij zegt iets in een soort stemmetje dat Nellie aan het lachen brengt.

‘s Avonds, als Simon Nellie naar haar kennel brengt, blijft hij wat langer zitten. Met zijn hand op haar schouders praat hij totdat Nellie dieper begint te ademen. Dan glipt Simon weg, en komt de dauw.

Lees morgen hier deel 9 van Nellie, de hond die niet wist hoe hond te zijn. Krijg iedere dag een hoofdstukje van dit verhaal in je mailbox, door onderaan de home-pagina je email-adres in te vullen. Tot morgen.

%d bloggers like this: